Hírek

Éltünk a pályaelőnnyel, magabiztos győzelem a Békéscsaba ellen

Nehezen indult számunkra a mérkőzés, rögtön két pontot is szerzett a vendég gárda mikor mi is megérkeztünk a meccsre. Itt viszont megvillantottuk minden tudásunkat, magabiztosan irányítottuk a játékot, 7:2-nél időt is kellett kérnie a vendégeknek. Szerencsére ez sem tudott kizökkenteni minket, pontosan, céltudatosan játszottak a lányok, így 13:7-nél újabb békéscsabai időkérés következett. Dias ütései rendre pontot értek, Rády pedig szépen dolgozott a mezőnyben, így magabiztos előnnyel fordulhattunk a hajrára, amit nem is hibáztunk már el, 25-20, 1:0.

 


 

A második felvonásban is megtartottuk a lendületünket, viszont az elején még tudta velünk tartani a lépést a Békéscsaba. Sok látványos labdamenetet láthatott a közönség, a Kaposvárt most Szedmák és Hurst vitte a hátán, a szett derekára pedig sikerült is elszakadni ellenfelünktől. 6 pontos, megnyugtató előnnyel érkeztünk ismét a hajrára, amit úgyszintén nagyon profin, magabiztosan vezényeltünk le, megnyerve így már a második szettünket, 25-19, 2:0.

 


 

A harmadik felvonás is szorosan indult, egészen 11:11-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A Békéscsaba viszont az utolsó szalmaszálba kapaszkodva minden energiáját mozgósította, mi pedig kicsit mintha visszavettünk volna a tempóból, sikerült is szépen lassan 4 pontos előnyt kiépíteniük a hajrára. Ez pedig már soknak bizonyult a végére, Lacombe edző pedig frissített is a csapatán, érkezett Godó, Maiorano és Isadora is a pályára, de nem tudtak már zárkózni, 15-25, szépített a Békéscsaba.

 


 

Rendezték a sorokat a kaposvári lányok, és az első két szettben látott lendülettel vetették bele magukat a negyedik játszmába. Frissebbnek tűnt a hazai gárda, ez pedig az eredményjelzőn is megmutatkozott, a mezőnyben rengeteget dolgozott Rády, Szedmák és Hurst pedig felváltva szerezte a pontokat. 10-7-nél próbálta egy időkéréssel rendezni a sorokat a Békéscsaba, de nem volt megállás, pazar labdamenetek végére tettünk rendre kaposvári pontokat. Féltávnál még ugyan 1 pontra tudott zárkózni a vendég csapat, itt viszont gyorsan szereztünk négy pontot, amivel nyugodtabban fordulhattunk rá a hajrára. Ez pedig a meccs végéig velünk is maradt, az egész mérkőzésre jellemző magabiztossággal tettünk pontot a szett és a meccs végére is, 25-17, 3:1, éltünk a pályaelőnnyel!

 

Jól játszottunk ma, büszke vagyok a mutatott játékra. Nem volt ugyan tökéletes, de mindig volt egy játékosunk aki a különbséget tudta jelenteni. Most van három napunk levonni a következtetést és felkészülni a Békéscsabából, hiszen idegenben az egy teljesen más meccs lesz. Fontos, hogy bizonyítottuk már, hogy ott is tudunk nyerni, így egy nagyon szoros mérkőzésre számítok! - mondta Vincent Lacombe vezetőedző.

Folytatás szerdán immár Békéscsabán, ahol a Magyar Kupa ezüstérmes mindenképp szeretne majd revansot venni, reméljük ezt nem hagyjuk majd nekik.

Női Extraliga elődöntő, 1. mérkőzés
KNRC – Swietelsky-Békéscsaba 3:1 (20, 19, -15, 17)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 422 néző. V.: Tillmann, Árpás.
KNRC: Radnai 3, da Silva 20, Hurst 24, Vilvert 5, Martin 2, Szedmák 20. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó 1, Maiorano. Vezetőedző: Vincent Lacombe
BRSE: Paskova 15, Pintér 9, Stepanenko 17, Strumilo 10, Kump 7, Kotormán. Csere: Molcsányi (liberó), Glemboczki 2, Aydinogullari 1, Becic. Vezetőedző: Tóth Gábor